Verkoopmakelaars vergelijken?

Als jij jouw huis wilt gaan verkopen, dan is het raadzaam om eerst verkoopmakelaars te vergelijken met elkaar. De hulp van een dergelijke specialist kan heel erg goed van pas komen en het kan ervoor zorgen dat jij een hoger bedrag voor je pand krijgt dan wanneer je zelf de verkoop zou regelen. Maar er zit best veel verschil tussen de diverse verkoopmakelaars. Het is dus aan te raden om niet zomaar met de eerste de beste in zee te gaan, omdat je daarvan bijvoorbeeld laatst een reclame hebt gezien. Goed vergelijken kan jou veel kosten besparen en een hogere verkoopwaarde opleveren!

Belang van verkoopmakelaars

Met de huidige woningmarkt zou je bijna gaan denken dat het niet meer nodig is om een makelaar in te schakelen als jij een huis wilt verkopen. De vraag is immers ontzettend groot en kopers bieden vaak al tegen elkaar op. Wat is dan nog het nut van verkoopmakelaars? Wat voor bijdrage kunnen zij nog leveren? Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is een dergelijke professional in te schakelen:

  • zij weten precies hoe jouw pand het beste in de markt gezet kan worden
  • zij hebben kanalen om advertenties te plaatsen, zodat mensen weten dat jouw huis te koop staat
  • zij hebben een bestand met mensen die op zoek zijn naar woningen en kunnen daarom misschien snel een goede match maken
  • zij hebben ervaring met onderhandelen over de verkoopprijs en kunnen daardoor een goede prijs voor jou bedingen

Verkoopmakelaars inschakelen blijft dus aan te raden, je kunt daar als verkopende partij echt veel profijt van hebben. De huizenmarkt kan nog zo oververhit zijn, als jij bijvoorbeeld geen goede foto’s online hebt staan van jouw huis, dan profiteer je niet optimaal van de huidige markt en trek je niet zoveel geïnteresseerden als mogelijk is. Je woning op de juiste plekken onder de aandacht brengen is daarbij ook van belang en ook daarbij kunnen verkoopmakelaars dus goed helpen.

Vraag offertes aan

Het mag dus duidelijk zijn dat de hulp van een professional een aanrader is. Wil jij een makelaar inschakelen, dan is het belangrijk om te weten dat er grote verschillen tussen verkoopmakelaars bestaan. Zo kan er een groot verschil zitten in de tarieven die ze hanteren. Omdat er vaak gewerkt wordt met een percentage van de verkoopsom kan een klein verschil in tarief toch een verschil van enkele duizenden euro’s betekenen. Dat is dus een belangrijk punt om op te letten. Maar het kostenplaatje is niet het enige punt van aandacht, verschillende verkoopmakelaars hebben ook verschillende kwaliteiten en de een heeft meer ervaring dan de ander. Daarnaast zit er ook nog verschil in welke diensten er voor een bepaald tarief geleverd worden. Goed vergelijken is dus van belang en dat kun je het beste doen door eerst eens offertes aan te vragen. Via Verkoopmakelaaroffertes.nl kun je dit heel gemakkelijk regelen, uiteraard geheel gratis en vrijblijvend! Na het vergelijken van de offertes kun je daarna altijd nog een kennismakingsgesprek aanvragen bij de verkoopmakelaars die jou voorkeur hebben, zodat je zeker weet dat jullie ook goed bij elkaar passen en elkaar goed begrijpen!