Eerste keer reanimeren, was een zeer spannende ervaring

eerste keer reanimeren

De eerste keer reanimeren, kan ik als de dag van gisteren herinneren. Nadat ik een cursus EHBO via G4S heb gevolgd. Tijdens deze eerste keer reanimerenopleiding, wat overigens maar drie dagen duurde, heb ik heel veel geleerd. Vooral de reanimatie vond ik erg interessant. Je leerde hier met de AED omgaan, erg interessant. Maar ook leer je op de normale manier een leven te redden, vooral als er geen AED in de buurt is. Nadat ik deze cursus met goed gevolg had afgelegd, was ik benieuwd wanneer ik deze ooit in de praktijk kon brengen. 

Al snel werd ik tijdens mijn werkzaamheden opgeroepen om naar een collega te gaan. Deze had zich flink gesneden en moest verbonden worden. Ook dit had ik allemaal geleerd en niet veel later had ik een mooi verband om de wond gedaan.

Mijn eerste keer reanimeren, herinner ik als de dag van gisteren

eerste keer reanimerenOmdat ik mijn EHBO cursus al meerdere keren in de praktijk had kunnen brengen, had ik mij opgegeven voor een speciale app. Deze app, “Hartslag nu”, is bestemd om mensen met een EHBO diploma op te kunnen roepen, als er in de buurt iemand onwel is geworden. Voor mij was dit een geweldige manier om nog meer hulp te kunnen verlenen.

Het was even schrikken toen op een avond mijn mobiel begon te trillen. Op het scherm zag ik de melding dat er iemand in mijn buurt niet goed was geworden. Meteen ben ik hierheen gegaan. Dankzij de app, werd de route hierop netjes aangegeven Binnen een paar minuten was ik al op de plaats. Hier zag ik een persoon op de grond liggen. Meteen ben ik te hulp geschoten en ben ik mijn eerste keer gaan reanimeren. Niet veel later kwam de ambulance er al aan en deze heeft het van mij over genomen.