Een maatwerk tuinhuis kopen: dit moet je weten

maatwerk tuinhuis kopen

Wil jij een tuinhuis of schuur hebben? Omdat je spullen wil opslaan of omdat je bijvoorbeeld je fietsen ergens kwijt wil? Dat is vrij simpel te realiseren. Je kunt een kant-en-klaar tuinhuis kopen, er zelf eentje bouwen of een maatwerk tuinhuis kopen. Welke optie bij je past is een persoonlijke keuze maar de maatwerk tuinhuizen zijn erg populair.

maatwerk tuinhuis kopen

Waarom maatwerk?

Vooral als je te maken hebt met bijzondere of afwijkende maten dan is een maatwerk tuinhuis een goede oplossing. Je wil namelijk niet dat je tuinhuis niet op de juiste plek in je tuin past. Of je wil juist dat gekke hoekje bij je terras opvullen waar toch niets anders in past. Dan is maatwerk de oplossing.

Materiaal en dak

Als je gaat voor maatwerk, doe het dan gelijk goed. Kies ook het beste materiaal, zodat je tuinhuis nog langer meegaat. Douglas hout is heel populair op dit moment omdat het een luxe uitstraling heeft en lang meegaat. Het is bovendien duurzaam. Geïmpregneerd hout is aan te raden. Dit is een speciale manier om het hout te bewerken. Door deze speciale bewerking is het hout veel minder gevoelig voor rot, schimmel en toeslagen van insecten zoals houtworm.