De voordelen van wasbare zwemluiers

zwemluier wasbaar

Helemaal klaar met al die vieze luiers die zowel de prullenbak als de boodschappentas vullen? Met een wasbare zwemluier voorkom je deze problemen. Zoals de naam al suggereert zijn deze zwemluiers wasbaar. Hierdoor hoef je eigenlijk maar twee exemplaren te hebben. Niet alleen scheelt dit enorm qua ruimte, ook zijn de wasbare varianten stukken goedkoper!

Het gebruikscomfort van de wasbare zwemluier

De wasbare zwemluier zorgt dat jouw kind zich als een vis in het water voelt. Bij wegwerpluiers wordt het water in de luier gezogen, waardoor je kind veel meer gewicht moet verplaatsen. Door de wasbare zwemluier is dit vele malen minder het geval. Deze luier absorbeert minder vocht, waardoor je kind zich vrijer kan bewegen. De mindere mate van absorberen heeft geen nadelige gevolgen indien je kind een ongelukje heeft. Wasbare zwemluiers hebben een goede aansluiting op het lichaam, waardoor hierover geen zorgen hoeft te hebben.

De zwemluier die wasbaar is heeft dezelfde sluitingen die bij wegwerpluiers te verkrijgen zijn. Van drukknoopjes tot klittenband, alles is mogelijk. Daarnaast zit er elastiek in de zwemluier, zodat de luier lekker zit voor het kind. Dit elastiek zorgt er tevens voor dat de luier sluitend is op een comfortabele manier.

zwemluier wasbaar

De was je de wasbare zwemluier?

Na het gebruik spoel je de luier even af onder de kraan. Daarna kan de luier gewoon mee in de normale was! Tot maximaal 60 graden is de zwemluier wasbaar. Na de wasbeurt kan je de luier gewoon aan de lijn hangen om te drogen. Het is ook mogelijk om de luier in de droger te stoppen, aangeraden wordt om dit enkel op de koude stand te doen. Wasbare zwemluiers zijn perfect voor op vakantie! Na een lekkere middag aan het strand kan je de luier drogen in de zon en is de luier dezelfde dag weer beschikbaar.