Coniferen:kenmerken

Coniferen kennen we als naaldbomen, met naalden ipv bladeren. De meeste zijn groenblijvend, wat betekent dat ze hun naalden niet verliezen in de winter en ze het hele jaar door groen blijven. De conifeerhaagplanten die je hier kan kopen , variëren sterk in grootte en elke soort heeft verschillende groei-eigenschappen. Hou dus rekening met de relevante info op de soortenpagina!

Soorten coniferenhaag

Coniferen

Er zijn bijna 600 soorten naaldbomen, waaronder de bekende sparren, dennen, cipressen, taxus, ceder en sparren. De beste conifeer haagplanten zijn te vinden in deze sectie en zijn van de familie leylandii cypres, taxus en ceder. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn de meeste soorten eenvoudig te trimmen en te onderhouden.

 Voordelen van het kweken van een naaldboomhaag

Niet alleen helpt hun dichte scherm om de geluidsoverlast te verminderen en bescherming te bieden tegen sterke wind, coniferen zijn een van de beste afdekkingstypes voor stedelijke en voorstedelijke gebieden waar verkeer en luchtvervuiling het grootst is. Deze fijnbladige heggen zijn bedreven in het absorberen van gifstoffen uit de lucht! Daarnaast zijn ook perfect als mooie dikke schermen voor een perfecte privacy, of zelfs voor het verbergen van lelijke uitzichten.