Kattenren

Begin 2004 zijn we bezig geweest om in mijn moeders tuin een kleine kattenren te maken voor de katten die bij haar wonen. Zelf mag ik geen ren in mijn eigen tuin van de woningbouwvereniging, anders was die er allang geweest. Een jaar later hebben we een tweede ren eraan vastgebouwd, scroll naar beneden voor de foto's!

Osiris zit graag op de ren

De inspiratie voor de verschillende delen van de kattenren komen van diverse websites die we een keer tegenkwamen. Zo is de Zigzagkast naar een ontwerp van de Ragdoll Cattery van Bourgondië. De katten kunnen via de kast al zigzaggend naar boven, waarna ze in de lange uitloop van de ren terecht komen. Deze uitloop van de ren is geïnspireerd door de inrichting van het huis van Bob Walker en Francis Mooney in California, USA, zij hebben hun woning voorzien van diverse "catwalks" op hoogte, een eigen verdieping voor de katten als het ware. Ze hebben naast een fotoboek (The Cats' House, verkrijgbaar via Amazon) een hele website gebouwd om iedereen hun huis te showen. Door de uitloop kunnen de katten de hele dag in de zon zitten en ook bij de buren in de tuin kijken (de buren hebben binnenkatten die soms jaloers naar buiten zitten te kijken) en dichtbij ons zijn als we op het terras zitten.

Vooraanzicht kattenren
De zigzagkast naar ontwerp van Ragdoll Cattery van Bourgondië
De "catwalk"-uitloop van de kattenren
Gennaro, Pikatchu en Yelin in de uitloop

In 2005 besloot mijn moeder er een tweede ren bij te bouwen, omdat de eerste voornamelijk door Gennaro wordt gebruikt, en hij natuurlijk niet altijd bovenop de poezen mag springen. Dus zaten de poezen in huis verlekkerd naar buiten te kijken. Aan de eerste ren vast is de tweede gebouwd, tegen de muur van de buren en naast het terras. De katten kunnen elkaar zien en besnuffelen door het gaas heen.

Gennaro kan vanuit zijn catwalk de tweede ren inkijken, waar Yelin heerlijk zit
Genoeg klimgelegenheid in de 2e kattenren
En ook verschillende zitplekjes in de zon (als die schijnt)